Situație gravă din cauza infecțiilor cu Covid-19 în Ilfov!

11 localități de lângă București îndeplinesc criteriile de intrare în carantină, potrivit unui document INSP obținut de jurnaliștii Realitatea Plus. Doar că INSP susține și că foarte mulți dintre cei care locuiesc în aceste localități muncesc, de fapt, în Capitală și, prim urmare, carantinarea nu ar avea niciun efect. În schimb, experții în sănătate publică propun măsuri și mai dure în aceste zone.

Situație gravă din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2 lângă Capitală. 11 localități de lângă București îndeplinesc criterii de intrare în carantină, conform unui document DSP și INSP Ilfov. Vorbim despre Popești Leordeni, Berceni, Otopeni, 1 Decembrie, Mogoșoaia, Dobroiești, Buftea, Bragadiru, Chiajna, Corbeanca și Snagov.

INSP spune însă că mulți dintre locuitorii acestor localități se deplasează în scop de serviciu în București. Prin urmare, carantinarea nu ar avea efectul scontat, așa că se au în vedere restricții mai dure, cum ar fi interzicerea circulației și pe timp de zi, exceptând cazurile motivate, interzicerea circulației și pe timp de zi, exceptând cazurile motivate, interzicerea funcționării cafenelelor și teraselor, și suplimentarea mijloacelor de transport.

O decizie în acest sens urmează să fie luată, astăzi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). 

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentPercheziții domiciliare în Ilfov într-un dosar de fraudă informatică
Articolul următorBilanț coronavirus 18 noiembrie. Informații oficiale – Un nou RECORD ABSOLUT: 10.269 de cazuri noi și 168 de decese