În perioada 2 – 4 februarie a.c., polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Ordine Publică, împreună cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Garda Forestieră București, au desfășurat o acțiune operativă, în  județul  Ilfov, pe linia prevenirii și combaterii tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național. 

Acțiunea a vizat, totodată, verificarea respectării dispozițiilor legale de către structurile silvice și agenții economici, pe linia autorizării și exploatării masei lemnoase și a achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase. 

Astfel, 4 agenți economici, cu obiect de activitate în domeniul forestier, au fost verificați. 

De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum articolul 19 alineatul 1, care privește expedierea, primirea, depozitarea, deținerea şi/sau prelucrarea materialelor lemnoase fără provenienţă legală și articolul 19 alineatul 2 lit. e), care prevede nedeținerea materialelor lemnoase de către deținătorii depozitelor a materialelor lemnoase pe grupe de specii și sortimente industriale, determinate că diferențe între stocurile scriptice/înregistrate în aplicația SUMAL 2.0 și stocurile faptice identificate la data controlului. 
 
Totodată, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 204 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 40.684 de lei.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentPrimăria Pantelimon îi avertizează pe cei care dețin clădiri în care se desfășoară activități economice
Articolul următorIlfov. Pasajul Domnești, s-a turnat primul strat de asfalt