Sunt tot mai multe localități în România unde apa potabilă se dă cu porția, iar oamenii nu își mai pot iriga culturile. Operatorul care asigură apă potabilă în Ilfov anunță întreruperi în mai multe localități din cauza consumului excesiv. Acesta este nevoit să recurgă la această măsură pentru a reface stocurile. Iar probleme sunt în mai multe județe.

Raționalizarea consumului de apă începe să fie impusă și în județul Ilfov. Furnizorul local de apă a anunțat cetățenii că apa va fi sistată pe timpul nopții pentru refacerea stocului. Oamenii sunt nevoiți astfel să nu își mai ude plantele la fel de des cum o făceau înainte dar și să reducă, pe cât de mult posibil, consumul apei potabile.  

Domneşti, Balotești, Periș și Cernica sunt primele localități în care se va aplica această măsură. Compania spune că va recurge la acest gest din cauza temperaturilor ridicate care s-au resimțit în această perioadă iar pe fondul caniculei oamenii au folosit mai multă apă, nu numai pentru consum propriu ci și pentru cultura plantelor care este grav afectată de secetă. 

”Din cauza temperaturilor ridicate, consumul de apă este foarte ridicat în această perioadă. Cu toate că la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au dispus măsuri cu privire la asigurarea tuturor utilităților către populație la acest moment, chiar fac un apel public către toți locuitorii din județul Ilfov să încerce să limiteze consumul de apă doar la treburile personale.  

Pe raza mai multor localități există lucrări de extindere a rețelei de apă și există posibilitatea ca alimentarea cu apă să fie întreruptă o perioadă de cel mult două ore și de asemenea, în cursul nopții, să poate fi întreruptă alimentarea cu apă pentru refacerea stocului la bazinele pe care le gestionează operatorul de apă. 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentSimona Halep, în semifinale la Wimbledon 2022 – Emoții pe finalul meciului cu Amanda Anisimova
Articolul următorIncendiu de proporții într-o comună din Dâmbovița! Un lan de grâu de peste 40 de hectare, mistuit de flăcări. Au intervenit în ajutor pompierii de la ISU Bucureşti-Ilfov