Un proiect de lege menit să descurajeze consumul de tutun în rândul tinerilor sub 18 ani prevede sancțiuni de până la 500 de lei, în cazul celor care fumează în spații publice. 

Astfel, minorilor le va fi interzis să fumeze  pe drumuri publice, în parcuri, pe stadioane și terenuri sportive, în instituții culturale, săli de spectacole, mijloace de transport, autogări, gări, aeroporturi, dar și în unitățile de învățământ, precum și pe o rază de 200 de metri în jurul acestora.

Agenția Națională Antidrog trage un semnal de alarmă cu privire la fenomenul consumului de tutun, alcool și droguri în rândul minorilor. Legea sancționează consumul de substanțe psihoactive și alcool, nu însă și fumatul.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să treacă de cele două Camere ale Parlamentului, să fie promulgat de președintele țării, iar apoi să fie publicat în Monitorul Oficial.

Articolul precedentACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL: 6 întrebări frecvente
Articolul următorIlfov. Percheziţii în Penitenciarul Jilava la persoane bănuite de înșelăciune prin metoda “Accidentul”. Un bărbat a fost reţinut