Peste 112.000 de produse alimentare contrafăcute au fost identificate și indisponibilizate de către polițiștii de investigare a criminalității economice din Ilfov, în urma verificărilor efectuate la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale de pe raza județului Ilfov.

La data de 23 septembrie a.c. polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov au fost sesizați în mod direct de către reprezentanții a două societăți comerciale, titulare ale unor mărci cunoscute pe piața dulciurilor din Romania, cu privire la faptul că mai multe societăți comerciale de pe raza localităților Afumați și Voluntari, comercializau produse alimentare, fără a avea consimțământul titularilor de marcă.

Astfel, în urma verificărilor efectuate la sediile și punctele de lucru a 4 societăți comerciale din Ilfov, polițiștii ilfoveni au identificat peste 112.000 de produse alimentare, din categoria dulciurilor, care purtau însemnele unor mărci cunoscute și care ar fi fost deținute în vederea comercializării.

Cantitatea de produse susceptibile a fi contrafăcute a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Valoarea prejudiciului urmează să fie comunicată pe parcursul cercetărilor, de către persoanele vătămate.

În continuare, Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov efectuează cercetări în cadrul a două dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație de produse purtând o marcă identică sau silmilară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, urmărirea penală fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentRestricții de circulație pe A2, în județul Ilfov
Articolul următorCOVID -19. 1.639 de noi cazuri. Care este numărul infectărilor din fiecare județ