Primarul orașului Voluntari, Florin Pandele, acuză Guvernul că permite păcănelele și vrea să organizeze alegeri, în timp ce ”cei care vor să meargă la Iași să se încarce spiritual nu au acest drept”.

Acuzele vin după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis luni seară că este permisă organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, motivând că riscul de infectare este unul foarte mare atunci când pelerinii se deplasează dintr-o localitate în alta cu mijloace de transport precum autocare.

Măsura CNSU are loc în contextul în care reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au decis că pelerinajul de la Iaşi, de Sfânta Parascheva, nu va fi anulat, pe fondul pandemiei de Covid 19.

Pandele, renumit pentru pelerinajele organizate în fiecare an la Iaşi, de hramul Sfintei Parascheva, când îi ducea pe localnici cu zeci de autocare acolo, a criticat această decizie, într-o intervenție telefonică marți la Antena 3.

”Nu mi se pare nici corect și nici loial față de credincioși. Înțelegem că ne găsim în pendemie, nu suntem absurzi, înțelegem că după alegeri au explodat cazurile de coronavirus, înțelegem că pe 6 decembrie vom merge la alegeri. Deci se poate la alegeri, se poate la păcănele, în schimb cei care vor să meargă să se încarce spiritual nu au acest drept”, a susținut Pandele. Foto – Facebook

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentFlorentin Pandele vrea să aducă moaștele Sfintei Parascheva la Voluntari, deși sunt posibile restricții în Ilfov
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 83. În țara fără autostrăzi nici măcar trenurile nu merg