Încă o lovitură pentru români! Noi scumpiri urmează  în țară noastră.

În perioada următoare, alte alimente de baza se vor scumpi considerabil, după pâine, ulei, zahăr sau făină.

Producătorii din țară noastră au transmis că, în curând, carnea și mezelurile se vor scumpi. Prețul la aceste alimente s-ar putea chiar dubla din cauza faptului că materia primă este mai scumpă, facturile s-au majorat, iar combustibilii se scumpesc de la o lună la alta.

Pe de altă parte, prețurile la unele dintre aceste produse sunt deja majorate pe rafturile marilor magazine din țară. Specialiștii au transmis că vor exista prețuri mărite la carnea de vită, pui sau curcan.

“România importă foarte multe materii prime, foarte multe componente în toate procesele de producție și nu doar mezeluri. Și cu siguranță această scumpire a transportului masivă se răsfrânge și în partea de post a produsului. Vorbim despre transport pe toate căile, și naval, și terestru. Scumpirile sunt cu 2 cifre”, a spus Radu Timiş Jr, directorul unei companii de mezeluri. 

Totodată, congestionarea portului din Constanța, precum și cozile enorme de la intrarea în țară prin toate vămile, au condus la o oarecare criză în lanțul alimentar.

Articolul precedentTestare gratuită pentru depistarea cancerului colorectal pentru vârstnicii din parohiile bucureștene și ilfovene
Articolul următorCel mai mare site din Azerbaidjan îl îngroapă pe Reghecampf când cerneala de pe contract nu este încă uscată! Ce au scos la lumină jurnaliștii azeri