În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 20 de județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente.

 În cursul zilei și pe timpul nopții, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 32 de localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Ialomița, Maramureș, Mureș, Olt, Satu Mare și Timiș.

Cu eforturi susținute, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 140 de locuințe, 148 de curți, 94 de beciuri/subsoluri, 106 anexe gospodărești, 8 instituții publice și 21 de străzi.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe 2 drumuri naționale (DN 7/AR și DN 18/MM), 3 drumuri județene (DJ 137, DJ 137A/HR și DJ 411/GR) și este oprit pe 1 drum județean (DJ 131A/HR).

O situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Urechești din județul Bacău, unde o persoană care a rămas izolată pe o insulă, în apele râului Trotuș, a fost salvată. Un alt caz care a dus la izolarea a 35 de persoane s-a produs în județul Maramureș, localitatea Leordina, unde un podeț a fost rupt de viitură.

Județele cele mai afectate de precipitațiile abundente au fost Argeș, Hunedoara, Ialomița și Maramureș, unde colegii noștri au intervenit la nivelul a 12 localități.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Dacian Cioloș, fiu de milițian și văr cu șef din „Doi și-un sfert”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 3. Prosop marca MARICA ™