Trei persoane din Călăraşi, doi bărbaţi şi o femeie, au fost reţinute de poliţiştii din Teleorman pentru infracţiuni economice cu tutun, în urma 19 percheziţii.

Percheziţiile s-au desfăşurat în judeţele Călăraşi şi Ilfov.

Anchetatorii spun că, în perioada februarie – iunie 2021, la diferite intervale de timp, cele trei persoane au produs, în afara unui antrepozit fiscal, aproximativ 160 kg de tutun de fumat nemarcat fiscal, comercializând peste 97 kg din cantitatea produsă pe teritoriul României, iar peste 60 kg de tutun de fumat, 250 de țigarete, 1.000 de tuburi de țigarete și peste 140 de produse destinate ambalării au fost descoperite și ridicate în urma perchezițiilor domiciliare, prin activitatea infracțională cauzându-se bugetului general consolidat al statului un prejudiciu estimat la peste 80.000 de lei.

„Față de trei persoane, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, toate domiciliate în județul Călărași, a fost dispusă măsura reținerii, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Teleorman.

Articolul precedentAccident pe centura Capitalei, în apropiere de Pantelimon. O persoană a fost rănită
Articolul următorRomânia în realitate, invitată IRINA PETREA