Odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus si totodată a impunerii stării de urgență pe teritoriul României, cursurile în toate instituțiile de învățământ au fost suspendate, varianta fiind aceea a cursurilor online.

Acest lucru a generat nemulțumiri, în special în mediul rural, acolo unde accesul la tehnologie este foarte greu, astfel că, în mediul online a fost inițiată o petiție prin care se cere revenirea la școală din septembrie 2020.

Petiția a fost inițiată în data de 19 iunie, până în acest moment strângând aproape 9000 de semnături.

Iată textul petiției: ” Oricât de performantă am avea tehnologia, aceasta nu poate înlocui procesul de învățare la clasă. Elevii, profesorii, părinții sunt nemulțumiți de activitatea educațională online. Profesorii nu sunt prezentatori de știri și nici elevii telespectatori. Educația trebuie făcută la școală! Cerem investiții și măsuri igienico-sanitare în școli astfel încât anul școlar 2020-2021 înceapă în condiții normale.Nu își au rostul investițiile în softuri scumpe la care unii elevi nu vor avea acces niciodată. Să ajutăm copiii să se întoarcă în bănci și dascălii la catedră. Vă rog, susțineți educația, nu robotizarea!”

De la toamnă, școala s-ar putea desfășura în regim hibrid

Conform unei declarații a vicepremierului Raluca Turcan: ”de la toamnă, școala s-ar putea desfășura în regim hibrid, adică sistemul clasic va fi completat de învățământul online, mai ales în mediul urban. Un sistem hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, a spus aceasta în cadrul unei comisii care se ocupă de acest aspect.

Puteți semna petiția aici

https://www.petitieonline.com/s_mearga_eleviila_coal_in_septembrie_2020?u=5737173&fbclid=IwAR3QylV3GEqFIFWZZR6QEVwRkjq-p4yoiyd3909EI71X1gkDjU-uW0AmWp0

Articolul precedentMarcel Vela trimite controale de urgență – Când ar putea fi redeschise restaurantele
Articolul următorCele mai multe cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore au fost raportate în București – 102. Care sunt județele cele mai afectate