La nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat, în ultimele 24 de ore, în România 72.930 de persoane, dintre care 8.350 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 5,4 % faţă de ziua precedentă.

 

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.924 cetăţeni ucraineni (în ușoară creștere cu 0,9 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.505 cetăţeni ucraineni (creștere cu 8,1%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 11.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 685.354 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Articolul precedentElevii cu burse sociale vor primi și vouchere de 30 de euro pe lună
Articolul următorCulisele Statului Paralel: Cât de independentă este România de gazul rusesc, cum se fac importurile mascate