Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat, vineri, o amplă operațiune în vederea destructurării unei importante rețele de traficanți ce importau și distribuiau droguri de risc și mare risc, preponderent pe raza municipiului București.

În acest sens, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant, pe raza sectorul 6, a unui număr de 3 inculpați, în timp ce transportau un colet în care se aflau aproximativ 9,5 kilograme de cannabis. De asemenea, asupra acestora a mai fost descoperită și cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o altă acțiune de prindere în flagrant, pe raza sectorului 4, a unei inculpate, în timp ce transporta aproximativ 3 grame de cocaină destinată comercializării.

În continuare, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat un număr de 6 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, în urma cărora au fost ridicate alte 8 kilograme de cannabis, 1,4 kilograme de amfetamină, 1 kilogram de ketamină, 200 de grame de cocaină, 200 de grame de ciuperci halucinogene, sumele de 200.000 de euro, 100.000 de lei și 100 de dolari americani, un dispozitiv electric de vidat, precum și alte materiale și recipiente folosite la ambalarea, porționarea și transportul drogurilor.
La data de 20.03.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a unui număr de 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de un altul s-a dispus arestul la domiciliu.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intevenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentDomneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari intră, la rândul lor, în carantină
Articolul următorBilanț coronavirus: 4.267 de cazuri noi și 76 de decese. Vezi situația pe fiecare județ