La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe langă Tribunalul Ilfov, 11 percheziții, la domiciliile mai multor persoane, membrii ai unei grupări bănuite de furt calificat.

Perchezițiile au fost desfășurate în județul Ilfov(10) și în București (1).

În fapt, în noaptea de 21/22 septembrie 2020, mai multe persoane ar fi pătruns în depozitul unei societăți comerciale din localitatea Corbeanca, de unde ar fi sustras mai multe ceasuri tip smartwatch și căști wireless, prejudiciul reclamat de persoana vătămată fiind de aproximativ 877.720 de euro.

În urma perchezițiilor, 7 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție a Județului Ilfov, pentru cercetări.

Au fost ridicate mai multe înscrisuri și 2 autoturisme, acestea fiind indisponibilizate, pentru continuarea cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, cele 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate, în cursul zilei de astăzi, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu propuneri legale.

În prezent, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, care a produs consecințe deosebit de grave, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov, Serviciul Criminalistic Ilfov, forțe operative de la subunitățile teritoriale de poliție, din Ilfov, precum și jandarmi din Ilfov.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentComuna Ciorogârla rămâne în carantină în următoarele 14 zile
Articolul următorBilanț coronavirus: 2.745 de cazuri noi și 98 de decese. Vezi situația pe fiecare județ