Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al Poliţiei Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție în municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că 7 suspecți au săvârșit infracțiuni de evaziune fiscală sub forma ascunderii bunului ori a sursei impozabile ori taxabile și sub forma omisiunii înregistrării în actele contabile sau în alte documente legale a operațiunilor contabile efectuate și a veniturilor realizate, venituri ce au fost obținute din comercializare de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte ce au fost expuse spre vânzare în mediul online, pe site-uri și prin intermediul rețelelor de socializare, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Prin activitatea infracțională cauzând bugetului consolidat al statului un prejudiciu estimativ de aproximativ 1.500.000 lei.

De asemenea 15 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 3. 

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentPercheziții în Ilfov la persoane acuzate de întocmirea de contracte false de vânzare a unor autoturisme sustrase
Articolul următorCostel Barbu: Astăzi a început turnarea asfaltului pe Drumul European 70 (DN6), Alexandria–București. Teleormănenii vor circula în siguranță