Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Structura Centrală, au documentat, astăzi, activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic internațional de droguri de risc și mare risc și trafic intern de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi introdus, pe teritoriul României, de pe teritoriul Spaniei, mai multe colete, ce conțineau cantități considerabile de droguri, ce urmau a fi comercializate către consumatori din municipiul București și din județul Ilfov.

La data de 17 noiembrie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict a două persoane bănuite, în județele Giurgiu și Dâmbovița, în timp ce ar fi ridicat, de la o societate de curierat, două colete, ce conțineau 15,65 kilograme de cannabis și aproximativ 500 de grame de cocaină.

Ulterior, în urma cercetărilor efectuate, au mai fost ridicate aproximativ 52 de kilograme de cannabis.

Procurorii au dispus reținerea a 4 persoane, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc și trafic intern de droguri de risc și mare risc.

În cursul zilei de astăzi, persoanele bănuite urmează să fie prezentate Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentBenone Sinulescu a murit! Artistul avea 84 de ani! Decesul ar fi survenit din cauza unei pneumonii
Articolul următorA fost publicată documentaţia de atribuire pentru Secţiunea 2 a Magistralei M6, Tokyo-Aeroportul Otopeni