Nouă persoane vor fi audiate, marți, de polițiștii prahoveni, după o rundă de percheziții în patru județe. Descinderile sunt organizate într-un dosar de proxenetism cu prejudiciu de 60.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, grupul le asigura prostituatelor protecția, dar și condiții pentru a-și practica „meseria”, transportându-le în diverse localități pentru întâlnirile cu clienții.

„În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova- Serviciului de Investigații Criminale pun în executare 6 mandate de percheziție domiciliară în municipiile Ploiești și Galați, în orașul Chitila, respectiv într-o comună din județul Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

În fapt, în perioada septembrie 2022- februarie 2023, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției pentru mai multe persoane de sex feminin, asigurând transportul acestora la diferite locații, precum și protecția efectivă, obținând astfel foloase materiale.

Prejudiciul cauzat este de 60.000 de lei.

La sediul poliției vor fi conduse 9 persoane”, anunță IJP Prahova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și de cel al Jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,, Matei Basarab” Ploiești.

 

Articolul precedentPercheziţii în Ilfov la persoane bănuite pentru evaziune fiscală şi punere în circulaţiea unor produse contrafăcute
Articolul următorUn nou contract de execuție lucrări de apă și canalizare pentru reabilitare si extindere rețele alimentare cu apă, rețele de canalizare, stații de pompare apă uzată în Jilava