11 percheziţii au loc miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi Ilfov, la traficanţi de droguri. Totul după ce weekendul trecut, la Festivalul SAGA din Capitală au fost deschise peste o sută de dosare penale pentru trafic sau consum de droguri. Zeci de oameni au ajuns la spital după ce au consumat substanțe interzise, iar un tânăr din Republica Moldova a murit în brațele medicilor. 

 

”La data de 8 iunie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, desfăşoară o operaţiune pe linia combaterii traficului ilicit de droguri de mare risc. Sunt efectuate 11 percheziţii domiciliare, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Este vizat un grup infracţional organizat, format din 15 persoane, care s-ar fi ocupat cu distribuţia de heroină în Capitală”, anunţă IGPR.

Persoanele bănuite vor fi duse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri şi luarea eventualelor măsuri  preventive, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Operaţiunea se derulează cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Acţiunea are loc în contextul în care, în cele trei zile de SAGA Festival, care a avut loc în Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute, jandarmii şi poliţiştii de la Crimă Organizată au constatat 129 de infracţiuni, majoritatea fiind pentru trafic şi deţinere de droguri pentru consum propriu. Un tânăr a murit şi mai mulţi au ajuns la spital din cauza consumului de droguri.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentDescinderi în forță la traficanții de droguri, după dezastrul de la festivalul Saga
Articolul următorCFR Călători introduce, din acest weekend, ”Trenurile soarelui”