Miercuri, 28 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare două mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliul unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de  uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură  privată.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada octombrie 2019 – martie 2020, trei bărbaţi, cu  vârste cuprinse între 30 şi 57 de ani, ar avea preocupări de natură infracţională,  pe linia traficului cu autoturisme sustrase  din ţări străine.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii le-ar fi înmatriculat provizoriu pe teritoriul ţării noastre, folosind contracte de vânzare-cumpărare întocmite în fals, oferind astfel cumpărătorului un aspect de legalitate al vehiculului. Totodată, au fost identificate şapte autoturisme înmatriculate în fals, prejudiciul cauzat fiind estimat la 80.000 euro.

În cursul zilei de ieri,  au fost puse în aplicare două mandate de percheziții domiciliare, în Capitală şi județul Ilfov, doi dintre bănuiţi fiind depistaţi şi conduşi la audieri. Al treilea bărbat se află sub măsura controlului judiciar, în aceeași cauză, din data de 18 iulie a.c., pentru săvârşiriea infracţiunilor de înșelăciune şi instigare la uz de fals.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură  privată, cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi al  Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentRecord de cazuri de coronavirus. În ce județe sunt cele mai multe infectări
Articolul următorPercheziții la evazioniștii din Ilfov