Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului Bucurul Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 4 au pus în executare pe 16 martie 2023, patru mandate de percheziție domiciliară și cinci mandate de aducere, în județul Ilfov. 

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, reprezentant al unei societăți comerciale, nu ar fi înregistrat veniturile dinu rma comercializării unor cantități de materiale reciclabile (aproximativ 1.000 de tone deșeuri), în perioada octombrie 2016 – prezent. DIn cercetările Serviciului de Investigare a Criminalității Economice -Sector 4, s-a stabilit că prejudiciul cauzat în dauna bugetului consolidat al statului este de aproximativ un milion de lei.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie, printre care 28 carduri bancare, de combustibil și de credit. În baza mandatelor de aducere, toate persoanele vizate au fost conduse la audieri, iar bărbatului de 25 i-a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. De asemenea, s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale bănuitului până la concurența sumei de 802.171 lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Efectuarea percheziției la domiciliu este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCampanie amplă de donare de sânge în Ilfov
Articolul următorIlfov. Bărbat reţinut pentru evaziune fiscală. Acesta a prejudiciat bugetul statului cu 1 milion de lei