Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea procurorilor, efectuează joi şase percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov şi pun în aplicare 17 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

„În baza probatoriului administrat, a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2014-2015 o societate comercială din Bucureşti ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri, utilaje (excavatoare, buldoexcavatoare, buldozere, etc.) vândute ulterior pe teritoriul naţional”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În scopul diminuării obligaţiilor fiscale, la efectuarea achiziţiilor intracomunitare ar fi fost interpuse mai multe societăţi cu comportament de tip „fantomă” din România şi un alt stat intracomunitar.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 25 de milioane lei”.

Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Articolul precedent32 de percheziții domiciliare și 44 mandate de aducere în Prahova, Ilfov și Dâmbovița, într-un dosar privind infracțiuni de înșelăciune
Articolul următorPercheziții în mai multe județe, printre care Prahova, Ilfov și Dâmbovița, la hoți de mașini de lux. Sunt implicați funcționari publici și angajați ai RAR