Gândul zilei

„Toate le pot întru Hristos, Cel ce mă întărește!”- Sfântul Iustin Popovici

Știai că?

Mineiul reprezintă o carte liturgică ce are în conținut slujbele sărbătorilor cu dată fixă pentru fiecare lună a anului bisericesc. Sfânta Biserica Ortodoxă din Țările Române a folosit mineie grecești pentru traducere.

Pilda zilei

Cea mai bună soluţie

Un băieţel care se afla în vizită la bunicul său, găsi o broască ţestoasă şi începu să o studieze. În acel moment, broasca se retrase în carapacea ei, iar băieţelul încercă în zadar cu un beţişor să o scoată afară. Bunicul său îl prinse asupra faptului şi-l opri să mai chinuiască broasca. `Nu e bine cum procedezi. Vino să-ţi arăt cum trebuie procedat`. Luă broasca ţestoasă în casă şi se aşeză lângă sobă. Nu după multe clipe broasca se încălzi, îşi scoase afară capul şi picioarele şi privi la băieţel`. Oamenii sunt câteodată ca şi broaştele ţestoase, spuse bătrânul. Nu încerca niciodată să constrângi pe cineva, ci încălzeşte-l cu bunătate, şi atunci el va face cum doreşti tu, dacă îl vei sfătui de bine`.

Articolul precedentLegile Puterii revin la Realitatea Plus. Debut în forță al Alexandrei Păcuraru
Articolul următorO asistentă medicală are leziuni minore în urma incendiului de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu”