Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a anunțat montarea stațiilor dotate cu panouri audio-video dinamice, în 21 de localități din Ilfov. Începând cu 2024, cetățenii vor putea afla informații în timp real despre programul de circulaţie a mijloacelor de transport în comun.

Proiectul iniţiat de TPBI, „Sistem ITS Integrat Smart&Green Mobility pentru regiunea Bucureşti-Ilfov – Informarea călătorilor în staţii”, urmărește digitalizarea serviciilor de informare a călătorilor în stațiile de autobuz. Proiectul vizează adaptarea sistemului la necesitățile publicului larg, prin dotarea panourilor cu dispozitive audio și video.

Primăria Oraşului Popeşti – Leordeni, ce este lider de parteneriat, a semnat contractul de finanţare prin PNRR, în valoare de 3,4 milioane de euro. Prin această investiție, localitățile din județul Ilfov vor fi dotate cu panouri de informare digitale, în cursul anului 2024. Echipamentele necesare informării călătorilor vor fi montate în peste 1.100 de staţii.

Orașele și comunele care vor beneficia de noile sisteme montate în stațiile de autobuz sunt: Bragadiru, Buftea, Afumați, Balotești, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dascălu, Dărăști-Ilfov, Dobroești, Glina, Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Nuci și Vidra.

Viitoarele etape ale proiectului urmăresc achiziționarea echipamentelor și software-ului necesar sistemului de informare al călătorilor în stațiile de transport public, dar și pregătirea documentației tehnico-economică aferentă investiției.  Acțiunea de digitalizare a stațiilor de transport în comun face parte dintr-un proiectul strategic integrat  ITS (Sisteme de Transport Inteligente), ce este în curs de dezvoltare la nivelul TPBI, Primăriei Municipiului București și Consiliului Județean Ilfov.  

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIlfov. Bătaie între două eleve într-o şcoală din Mogoşoaia
Articolul următorAmenzi pentru românii care stau la curte. Atenţie la arderea resturilor vegetale!