Premierul Ludovic Orban le-a transmis un mesaj protestatarilor care, la Iași și București, s-au adunat pentru a-și striga nemulțumirile, sfidând toate regulile de protecție anti-COVID. Un gest „complet lipsit de noimă”, a fost comentariul șefului Guvernului, prin care acei oameni se pun în pericol nu nummai pe ei, ci și pe alții, care nu au nicio vină. 

„Să poarte mască dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porţi mască din asta, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau – Doamne fereşte! – să intri pe ventilaţie mecanică. E mult mai simplu să porţi mască”, a afirmat premierul, după vizita pe care a făcut-o la sediului Direcției de Sănătate Publică București.

Șeful Guvernului a explicat și de jandarmii nu au intervenit direct și nu i-au amendat pe protestatari chiar în timpul evenimentului.

„Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. (…) Noi ne-am ferit să avem intervenţii, mai ales că au fost mai multe manifestaţii care nu au avut amploare şi nici nu au avut o temă – asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măştii.  În condiţiile în care e un lucru demonstrat ştiinţific de toţi specialiştii că masca e, de fapt, un mijloc de protecţie care te ajută să nu te îmbolnăveşti. Acesta e ca un protest împotriva sănătăţii publice, inclusiv un protest împotriva propriei sănătăţi. Adică, mi se pare un gest complet lipsit de noimă.”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Articolul precedent3.517 de cazuri noi de coronavirus. Vezi situația din județul tău
Articolul următorRafila: Este greu de crezut că nu vom ajunge la 5.000 de infectări pe zi