Program nou destinat elevilor din ciclul gimnazial și testat în premieră: Ora de relaxare cu animale (cu sloganul ”Învățăm de la animale mici cum să fim oameni mari”) e un proiect de conștientizare și informare cu privire la bunăstarea animalelor, dar și la cum interacțiunea corectă cu animalele poate face mult bine și oamenilor. Episodul pilot al acestui proiect lansat de Animal Society, în colaborare cu Four Paws International și Consiliul Județean Ilfov, a avut loc luni, 6 iunie, la școala gimnazială ”Gheorghe Corneliu” din Domnești.

Episodul pilot al acestui proiect lansat de Animal Society, în colaborare cu Four Paws International și Consiliul Județean Ilfov, a avut loc luni, 6 iunie, la școala gimnazială ”Gheorghe Corneliu” din Domnești.

Reprezentanți ai Animal Society și ai Protecției Animalelor CJ Ilfov le-au vorbit elevilor din Ilfov despre multiplele beneficii ale vieții alături de un animal de companie, dar și despre cum putem face ca relația cu acel animal să fie una armonioasă, fericită și pentru noi, și pentru animal. Cei de la Animal Society au fost însoțiți, ca mereu, de câinii foști maidanezi care au fost adoptați de reprezentanții asociației, iar acum oferă înapoi comunității fiind actori principali în terapie, dar și în alte activități pro-sociale asistate de animale.

”Compasiunea, responsabilitatea și preocuparea față de toate formele de viață sunt concepte cu care cred că orice copil ar trebui să fie familiarizat, în primul rând pentru binele lui”, a spus Anca Tomescu, președinte Animal Society. Aceasta a adăugat: ”Cu atât mai mult când vorbim despre animale cu care împărțim casa, precum câinii sau pisicile, raportarea corectă la ele devine esențială pentru o bună funcționare a acelei familii. De aceea ne bucură foarte mult această inițiativă și sperăm că va deveni un pas mic pentru noi, dar unul mare pentru întreaga țară, adică grija pentru animale să fie în curând o disciplină inclusă în programa școlară națională. Mulțumiri pe această cale partenerilor și prietenilor de la Four Paws și Consiliul Județean Ilfov, fără de care inițiativa noastră nu ar fi fost posibilă”.

Huber Thuma, președintele Consiliului Local CJ Ilfov, a adăugat: ”Totul pleacă de la educație. Trebuie să învățăm să fim buni cu animalele, să avem grijă de ele. E o normalitate să avem ore dedicate respectului față de animale în școli. Toată vara, echipa mea împreună cu echipa Animal Society vor lucra astfel încât, din toamnă, să ajungem cu proiectul Ora de relaxare cu animale în cât mai multe școli din Ilfov. Din punctul meu de vedere, nu există copii răi care fac rău animalelor. Există copii care, din lipsă de educație, răspund cu agresivitate în relația cu animalele. Cred cu tărie în acest proiect. Și mulțumesc mult echipei Animal Society pentru că ne ajută să aducem normalitatea în comunitatea ilfoveană”.

Multe studii științifice arată cum copiii care cresc într-o relație bună cu animalele devin adulți mai sănătoși fizic și emoțional, cu relații mai sănătoase și vieți mai fericite. Așadar, din toamnă, acest proiect va fi implementat în școlile din Ilfov

Sursa: Realitatea de Ilfov