Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au organizat, sâmbătă, 16 iulie o nouă acţiune educaţional artistică. La activitate au participat 20 de copii, înscrişi în Campania „Ajutor pentru elevi” din localităţile Grădiştea, judeţul Ilfov, şi Bâra, judeţul Prahova.

ADINA VODĂ, directorul Şcolii Gimnaziale din Balta Doamnei, judeţul Prahova, a spus: „Activitatea de astăzi a fost un eveniment extrem de important şi unul cu totul deosebit pentru copiii noştri pentru că au avut şansa să întâlnească în persoanele voluntarilor nişte oameni dedicaţi lor ca şi copii, dedicaţi acţiunilor pe care le fac cu mult suflet, cu mult entuziasm şi care au reuşit să-i atragă în nişte activităţi deosebite care le-a oferit posibilitatea de a se descoperi sau poate de a se redescoperi pe ei înşişi.”

DĂNUŢ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale, a menţionat: „Continuăm să venim în sprijinul copiilor aflaţi în situaţii sociale extrem de dificile şi care au nevoie, mai ales, de un sprijin educaţional. De data aceasta, am revenit în parohia Bâra unde ne-am întâlnit 20 dintre copiii înscrişi în Campania „Ajutor pentru elevi” din localităţile Grădiştea, judeţul Ilfov, şi Bâra, judeţul Prahova. Copii au servit masa împreună cu voluntarii şi au schimbat impresii referitor la activităţile desfăşurate până în prezent. Din păcate ei nu reuşesc să iasă din localitate, nu reuşesc să cunoască lucruri care nouă ni se par banale. Mă refer la faptul că la ultima ieşire a noastră au fost copii care s-au bucurat pentru simplul fapt că au urcat cu liftul, nu mai urcaseră până acum într-un lift. Sunt lucruri simple care pentru ei sunt foarte semnificative şi îi motivează să îşi dorească mai multe de la viaţa. Noi încercăm, prin această campanie, să redăm speranţa acestor copii într-o viaţă mai bună. Deşi ne-am văzut de câteva ori aceşti copii sunt total schimbaţi şi nerăbdători să ne revedem. La această activitate, câţiva copii din Grădiştea au venit cu 2 ore mai devreme faţă de ora anunţată, iar acest lucru spune mult.”

Copiii au participat la un atelier interactiv de pictură, jocuri, cântece şi dansuri. Alături de ei au fost şi preoţii din cele două parohii.

Pr. Paroh Alexandru Popescu, parohia Grădiştea, jud. Ilfov a declarat:”Cei 20 de copii s-au adunat au socializat, au petrecut momente frumoase împreună şi ne-au oferit tuturor o lecţie. Aceşti copii ne-au arătat că atunci când sunt integraţi într-o familie ştiu să ne arate şi să ne predea ce înseamnă iubirea, ce înseamnă dragostea necondiţionată. Spun aceasta întrucât ei fac parte din cazuri sociale dificile, cazuri pe care biserica le-a adoptat şi integrat într-un program ce se va desfăşura pe durata întregului an calendaristic.”

Pr. Dumitru Toma, parohia Bâra, judeţul Prahova, a adăugat: „Activitatea social filantropică în parohia Bâra s-a intensificat foarte mult, beneficiem de sprijinul constant al voluntarilor Catedralei Naţionale. Copii înscrişi în acest program sunt bucuroşi să viziteze diverse alte locuri şi să cunoască oameni noi. Astăzi s-au bucurat de întâlnirea cu cei din Grădiştea. Au socializat, s-au jucat, au cântat, au pictat, şi au dansat. În acelaşi timp, sperăm să înţeleagă că deşi aceste demersuri se realizează cu foarte multe eforturi, sunt făcute spre ajutorul şi folosul lor”.

În cadrul campaniei sunt înscrişi 40 de elevi din judeţele Ilfov şi Prahova, care pe parcursul unui an calendaristic vor primi din partea voluntarilor materialele necesare desfăşurării optime a activităţilor şcolare dar şi consiliere psihologică.

Dănuţ Prună
Voluntar Coordonator – Paraclisul Catedralei Naţionale
E-mail: [email protected]

Articolul precedentDorin Iacob, verdict despre caracatița de pe Otopeni: Facem bani sub motivul că suntem ocrotiți de servicii
Articolul următorIlfov. Trafic restricţionat pe Autostrada A1 Bucureşti- Piteşti