Vremea se schimbă începând de astăzi, de la ora 10.00, când intră în vigoare o informare meteorologică de ploi, ninsori și lapoviță, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Astfel, începând din a doua zi de Crăciun, de la ora 10.00 și până pe 28 decembrie, ora 10.00, la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.
În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp.
Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40…50 km/h.
Articolul precedentVaccinul anti-COVID a ajuns în România
Articolul următorCine se poate vaccina împotriva COVID-19. Ce se întâmplă cu cei alergici la ambrozie