Situație tensionată în Ucraina. Astăzi ar urma să înceapă primele discuții între cele două țări implicate în război. Întâlnirea crucială ar urma să aibă loc în Belarus.

Conform Sputnik, delegația ucraineană care va participa la negocieri cu omologii din Rusia a ajuns în Belarus, acolo unde se va desfășura întâlnirea crucială. Discuțiile se vor purta astăzi. Cu toate astea, Belarus tocmai a anunțat că și-ar putea implica propria armată în conflictul dintre Ucraina și Rusia.

Delegații ucraineni nu vor începe imediat negocierile. Aceștia au anunțat că se vor odihni câteva ore înainte de discuții. Ministerul de Externe din Belarus a transmis ca a fost pregătită platforma de negocieri între Rusia și Ucraina în Belarus și este așteptată sosirea delegațiilor. 

Noaptea trecută, luptele au continuat.

„Toate încercările forțelor de ocupație ruse au eșuat. Coloanele de echipamente ale ocupanților au fost distruse. Inamicul a suferit pierderi grele”, a spus Comandantul Apărării Kievului, generalul colonel Alexander Syrsky.

Acesta a mai adăugat că, în dimineața zilei de 28 februarie în capitala țării, situația este sub control, subliniind că ucrainenii au demonstrat că „știu să-și protejeze casa de oaspeții neinvitați”.

Articolul precedentRusia vrea capul lui Zelenski. Sute de mercenari din armata privată a lui Putin, trimiși la Kiev
Articolul următorUcraina intră în Uniunea Europeană – Mesajul șefei Comisiei Europene îl va enerva pe Putin: „Ucraina este una dintre noi și o dorim în UE”