„Pentru județul nostru, aprobarea Proiectului de Apă-Canal este un prim pas spre Ilfovul dezvoltat și modern pe care ni-l dorim cu toții, a declarat președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, la Mogosșoaia, cu ocazia semnării contractului de execuţie lucrări „Extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Mogosoaia, Balotesti, Tunari”.

Cu o valoare de 96.624.715,79 lei fără TVA și o durată de execuție a lucrărilor de aproximativ 35 de luni de la data ordinului de incepere, semnarea acestui contract înseamnă foarte mult pentru Mogoșoaia, Balotești și Tunari. Înseamnă extinderea rețelei de distribuție apă cu aproximativ 87 km și a rețelei de canalizare cu aprox 94 km. Și, de asemenea, înseamnă un număr de 26 noi stații de pompare și 4 stații de pompare-reabilitare.

Acest contract face parte din Proiectul Regional de Apă-Canal, care a fost aprobat la începutul acestui an. Valoarea eligibilă a acestuia este de 277,96 milioane euro, (fără TVA) – bani pentru ilfoveni – din care un procent de 94 % va fi acoperit sub formă de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare.

La finalizarea lui, peste 4 ani, cei peste 230.000 de ilfoveni vor beneficia de apă curată și de servicii de canalizare la cele mai inalte standarde. ”Este un moment așteptat de ilfoveni și mă bucur că începe să se materializeze. Săptămâna viitoare urmează semnarea contractelor pentru Bragadiru și Clinceni, apoi Măgurele și treptat vom acoperi întregul județ”, a precizat Thuma.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentRomsilva scoate la licitație aproape 2.800 de tone de fructe de pădure
Articolul următorBărbat din Jilava, cu mandat european de arestare pentru trafic de droguri de mare risc, prins de poliţiştii din Ilfov