Procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară efectuează, miercuri, 619 acțiuni în forță, 489 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi 28 de judeţe, în cadrul unor ample acţiuni ce vizează destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată. La ampla acțiune au participat peste 3.000 de polițiști, jandarmi, polițișiti de frontieră și cadre din alte structuri.

Potrivit unui anunţ al DIICOT, în contextul epidemiologic actual, au revenit în ţară lideri importanţi ai unor grupări care acţionau în străinătate. Percheziţiile se derulează concomitent în Bucureşti şi pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Acţiunile procurorilor DIICOT şi Poliţiei Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul investigaţiilor derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală. Ele vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut, miercuri dimineață, o conferință de presă în care a vorbit despre aceste percheziții.

„Am ales această zi Ziua Z pentru că va fi uşor de memorat pentru cei care vor analiza activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Ziua Z -11.11. Au fost vizate 21 de grupuri infracţionale care se ocupau de următoarele activităţi criminogene: trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranţi, proxenetism, infracţiuni economice, cămătărie şi şantaj. Prejudiciul realizat de cele 21 de grupuri infracţionale a fost de 190 de milioane de lei şi 160.000 de euro„, a declarat Vela.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentDescinderi la Giurgiu și Ilfov pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani
Articolul următorCOVID-19: 9.799 de noi cazuri la nivelul țării. Distribuția infectărilor pe județe