Schimbări în spitale: Ministerul Sănătății vrea să oblige spitalele și medicii să comunice cu familiile bolnavilor. Proiectul se află în dezbatere publică până în luna aprilie. 

Este răspunsul la una dintre problemele din sistem, resimțite cel mai acut: comunicarea cu aparținătorii.

Rudele bolnavilor aflați în stare gravă sau în incapacitatea de a comunica pe telefonul mobil trăiesc ore întregi de coșmaruri din cauza lipsei de informații despre cei dragi.

În loc să aibă la dispoziție un canal oficial de comunicare, aceștia sunt nevoiți să apeleze la tot felul de intermediari, angajați ai spitalului, cunoștințe etc.

Noua măsură aduce și amenzi, atât pentru doctori, cât și pentru spitale, în cazul în care nu vor comunica cu aparținătorii.Este vorba despre amenzi între 2.000 și 3.500 de lei pentru medici, și între 5.000 și 7.000 de lei pentru spitale.Alexand

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: O să facem în așa fel încât să fie un sistem aplicabil, care să răspundă nevoilor familiilor pacienților. Proiectul se află în dezbatere publică până la începutul lunii aprilie.

Pe de altă parte, măsura ar putea nemulțumi medicii, care oricum au multe lucruri de făcut din punct de vedere birocratic.

Astfel, o nouă sarcină, deloc ușoară, cea de a comunica cu rudele pacienților, ar putea fi o problemă.

Cel mai probabil, spitalele vor apela la un compromis: o linie telefonică la care va oferi informații familiilor pacienților în baza unui prototcol precis.

Cel mai probabil, rudele pacienților vor avea dreptul la una, maxim două informări pe zi.

Articolul precedentCampanie ITM Ilfov în rândul transporatorilor de mărfuri și călători
Articolul următorNoi ajutoare de la stat! Ce noi beneficii vor să le ofere parlamentarii românilor