Ludovic Orban – președintele PNL și-a prezentat, sâmbătă, la Congresul PNL, raportul de activitate pentru cei patru ani de mandat la șefia partidului. El le-a spus liberalilor că a reușit coagularea partidelor împotriva PSD.

„În condiții grele, cu un PSD care a capturat aproape integral pozițiile statului, cu o majoritate parlamentară apăsătoare cu un PSD agresiv, care a încercat să facă praf justiția și economia și să diminueze atribuțiile președintelui și a tuturor instituțiilor pe care nu le controla, PNL a dus o luptă de zi cu zi împotrva PSD și a reușit să înfrângă această ciumă roșie să scoată de la guvernare PSD, să îndrepte cu adevărat România în direcția bună”, a spus Ludovic Orban.

„Prima și cea importantă decizie strategică pe care am luat-o a fost cea din 2018 în care am hotărât clar dispozitivul strategic de luptă al PNL. În acel Consiliu Național, am stabilit clar: candidatul la președinție pentru al doilea mandat a fost Klaus Iohannis, iar candidatul la funcția de prim-ministru a fost desemnat în persoana președintelui PNL. A fost extrem de importantă această decizie, că întreaga strategie a fost centrată în jurul acestor vectori de imagine fundamentali”, a mai spus  Ludovic Orban.

„Nu am câștigat alegerile parlamentare, dar prin negocieri am reușit să așezăm PNL în poziția de principal partid de guvernamant, iar la ora actuală PNL deține 3 din cele 4 cele mai importante funcții în statul român.

În plan extern, România era oaia neagră din cauza PSD, nu contam la Bruxelles, iar primul lucru pe care l-a realizat PNL după venirea la guvernare a fost să desemnam un comisar care reprezintă PNL în persoana Adinei Valean. La nivel european, ca urmare a eforturilor făcute, am reușit să fim o voce ascultată, care influențează deciziile la nivel UE”, a mai spus Ludovic Orban.

 
Articolul precedentIohannis, la Congresul PNL: „Partidul este supus testului de maturitate. Am promis 4 ani de stabilitate politică” – Ovațiuni la adresa lui Ludovic Orban
Articolul următorDiscursul lui Florin Citu intrerupt de huiduieli: ”Superman, pleaca acasa!”