Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a solicitat sprijinul ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare, în condițiile în care, din cauza datoriilor de trei miliarde de lei, conturile primăriei sunt blocate şi nu se pot face investiţii.

Printre investiţiile blocate se numără lucrările de extindere din Prelungirea Ghencea sau cele de la staţia de la Glina.

Nicușor Dan a avut marți o întâlnire cu ministrul Finanţelor, căruia i-a cerut să permită creşterea gradului de îndatorare a Primăriei, astfel încât să poată fi făcute şi investiţii.

”Am găsit datorii curente de trei miliarde de lei. Asta înseamnă trei sferturi din bugetul pe un an. Am avut îngăduinţa Ministerului de Finanţe, care ne-a compensat pe termie (pentru energia termică – n.r.) 300 de milioane de lei. Am avut îngăduinţa marii majorităţi a creditorilor, care ne-au eşalonat plăţile. Conturile noastre sunt încă blocate pentru investiţii. (…) Am făcut o vizită la ministrul de Finanţe şi modul în care am dori să rezolvăm această situaţie, care e un blocaj, este să asumăm pentru 2021 că din banii pe care îi primim de la bugetul naţional şi banii pe care îi colectăm noi din diverse taxe să acoperim cheltuielile de funcţionare şi datoriile curente. Cu acceptul Ministerului de Finanţe, să ridicăm nivelul de îndatorare. Avem un mare avantaj, că suntem puţin îndatoraţi pe termen mediu şi lung în comparaţie cu oraşele occidentale. Deci ne putem împrumuta, dacă ne dă voie Ministerul de Finanţe. Domnul ministru Alexandru Nazare mi-a spus să fac solicitările în scris ca departamentele ministerului să dea un punct de vedere”, a declarat Nicuşor Dan, marți seara.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAdrian Streinu-Cercel: „O să începem noul an cu masca pe figură și vrem să-l terminăm fără mască pe figură”. Recomandările specialistului pentru seara de Revelion
Articolul următorBilanț coronavirus 31 decembrie: 4.322 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 şi 171 de decese