Localitatea Berceni din judeţul Ilfov, aflată în apropierea Bucureştiului, a intrat în scenariul roşu sâmbătă, de la ora 20.00, după ce rata de infectare cu COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori, au anunţat reprezentanţii prefecturii.

Oficialii mai arată că comunele Afumaţi, Copăceni şi Mogoşoaia intră în scenariu galben, aici rata de incidenţă depăşind 1,5 la mia de locuitori.  

Rata de infectare în Berceni este, însă, de 3,31 la mia de locuitori.   Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a adoptat, pentru o perioadă de 14 zile, următoarele măsuri care se vor aplica în Berceni:   purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise; organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă; se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă, din unităţile de învăţământ aplicându-se scenariul 3 (participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online).

În ce priveşte comuna Afumaţi, rata de infectare este de 1,53 la mia de locuitori, în comuna Copăceni – 1,71, iar în comuna Mogoşoaia – 1,65.

Autorităţile explică că în aceste cazuri se aplică măsurile prevăzute în HG nr. 856 din 14 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, începând de sâmbătă, ora 20:00.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAutoritățile iau în calcul mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii virusului
Articolul următor3.855 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 şi 73 de decese