Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, vorbește, la Realitatea PLUS, în primul interviu acordat după ieşirea din închisoare, despre planurile sale politice, dar şi despre foştii săi colaboratori din Partidul Social Democrat. 

„Nu s-a dovedit că au fost fraudate 2 milioane de voturi. Eu am fost condamnat pentru faptul că aş fi instigat militanţii PSD. Încerc să citez din sentinţă. Aş fi instigat militanţii PSD să studieze listele electorale permanente, iar prin asta ar fi putut influenţa votanţii. Eu nu am făcut nimic din ce se spune”.

Cu referendumul era infracțiune să îmăiedici lumea să vină la vot, ceea ce Băsescu a încercat. Știu că am fot nevinovat și sunt nevinovat.

Pe dosarul Protecția Copilului. A fost o directoare care, la presiunea DNA, a făcut declarații, am trecut și peste. Erau unii care spuneau că dacă disparu eu o să curgă lapte și miere. Toate programele bune implemnetatea de mine și care au produs bine, au fost tăiate. Plafonarea prețului, impusă de mine, a fost aborgată, iar acum avem prețuri cu 600% mai mari. Plafonarea nu e bună, căci scumpirile se duc în prețul final. Mă gândesc, care să fi fost motivul pentru care am fost trimis nevinovat acolo. L-am auzit și pe Lăzăroiu care a spus că a fost un joc politic trimiterea mea la penitenciar. 

Pahonțu duce ordinele venite de la Iohannis

M-am gândit că erau presiuni uriașe pe judecători, nu sunt supărat pe ei. Nu știu cum aș fi reacționat dacă eram supus la asemenea presiuni. 

Problema nu o reprezintă judecătorii, ci structura ocultă condusă de Florian Coldea, care este condusă și azi de Pahonțu, în numele lui IOhannis. Au acțiuni care cred că pot fi încadrate la trădare națională. Cel ai grav e când trădezi viitorul cetățenuilor. 

Pahonțu duce ordinele venite de la Iohannis. Am auzit discuții între Coldea, Maior și procurori, cum trimiteau rechizitoriul. 

George Maior, cam de pe la 10-11 devine prieten cu paharul, iar treaba o face Coldea. 

La masă cu statul paralel stă toată lumea, pentru că sunt inflitrați peste tot. 

Listele le făceau Coldea și Maior, pentru că mă chemau pe mine să le semnez. Liderii politici erau ținte cu predilecție, în special cei considerați greu de stăpânit și care puteau strânge oameni. De asemenea, erau vizați lideri de opinie, precum Gigi Becali, care devenise mult prea popular. Chiar și Gică Popescu a fost condamnat, ca să nu cîștige alegerile FRF. Oameni din presă, care au puncte de vedere bine articulate și care sunt curajoși, de asemenea, patroni de presă. Marian Vangehlie, unul dintre liderii de opinie, care avea un succes prea mare. 

Marile hypermarketuri au ajuns chiar și în închisoare

Traian băsescu a făcut orice ca să fiu condamnat la referendum. Dar nu el coordona statul paralel, ci Florian Coldea, care a fost tot timpul în război cu Băsescu. Este un personaj malefic și inteligent. Este de vorbit despre acest personaj. Lui Băsescu i s-a luat fratele, Udrea, fiica. Ăștia sunt oamenii-țintă, căutați de statul paralel. L-am întrebat odată pe Coldea de ce procedează așa. A zis că noi nu suntem singuri pe pământ, iar aici trebuie să fie o țară predictibilă, iar noi nu trebuie să deranjăm interesele marilor puteri și că, odată cu integrarea în UE nu mai suntem suverani, iar unele domenii trebuie predate către marile companii. În afară de Dedeman, în comerți au apărut marile magazine, au dispărut cele românești și cele de cartier, au ajuns, în final și în închisori. Am primit ofertă de la un hypermarket.  

Franța a  vrut să fie cea mai mare forță în domeniul agriculturii. România, în 2017 și 2018, a ieșit la producție, peste Franța, și a fost supărare mare. Eu făcusem legea pentru refacerea mărcii românești. 

Fiecare domeniu de activitate este asumat de cineva de afară. 

Articolul precedentLiviu Dragnea, despre Iohannis, omul care știa toate miscările lui din penitenciar: „După ce termină mandatul, îl leagă!”
Articolul următorDragnea, dezvăluiri șocante despre LISTELE de „execuție” pe care le făcea Statul Paralel – Gigi Becali, Gica Popescu, Marian Vanghelie, patroni de presă, de fotbal, jurnaliști