Ludovic Orban – președintele PNL a declarat, luni, în exclusivitate, în cadrul emisiunii Legile Puterii, la Realitatea PLUS, că trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații. Acesta a precizat că nu a fost în „nicio sufragerie”, făcând referire la dezvăluirile făcute de Liviu Dragnea, în prima sa apariție publică într-un studio TV, la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă a stat la discuții cu statul paralel, Ludovic Orban a spus: „Nu am folosit niciodată sintagma asta și nu sunt adeptul ei. Există un singur stat, care are instituții, care are o anumită arhitectură și care acționează pentru interesul public. Nu am fost în nicio sufragerie, la niciun joc. Sigur, există servicii de informații. Avem o legislație care nu a ținut pasul. Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații, să își desfășoare activitatea legal și cu obiectivul pentru care au fost înființate, să nu penetreze structuri democratice precu: partide, guvern, parlament.

Controlul civil trebuie îmbunătățit. Acest control trebuie exercitat la nivelul comisiilor parlamentare, așa cum se întâmplă în statele democrate.

Au apărut de-a lungul timpului despre implicări care nu ar fi fost normle. Evident, se lucrează la o îmbunătățire a legistației, e un pachet amplu”, a spus Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

„Există o colaborare constituțională pe care am desfășurat-o. Ca premier trebuie să fii informat, dar nu am participat la asemenea jocuri de putere. Nu am vorbit cu domnul Pahonțu de nu știu când, am doar echipa SPP.

 

Eu dacă am ceva de spus, spun. Seviciile au posibilități de influențare. Nu am nicio dovadă că un ofițer a vorbit cu X-ulescu. Eu am fost întotdeauna un civil, care are încredere în votul cetățeanului. Am colaborat instituțional, am beneficiat de informări”, a mai spus Orban.

 
Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Florian Coldea le dădea ordine precise procurorilor
Articolul următorOrban: „Există frică în partid. Nu-mi vine să cred că Iohannis a pus mâna pe telefon să sune un președinte de organizație să îi spună pe cine să sprijine”