În cursul zilei de duminică a fost operaționalizat un punct de comandă în incinta Gării de Nord, din care fac parte reprezentanți ai instituțiilor angrenate în gestionarea fluxului de persoane din Ucraina.

Deciziile privind preluarea, transportul, cazarea, acordarea asistenței medicale, precum și alte situații inopinate sunt luate în cel mai scurt timp, în funcție de situație, potrivit competențelor fiecărei entități angrenate.

Aceste demersuri sunt complementare acțiunilor realizate în cursul zilei precedente, când au fost amplasate, în incinta Gării de Nord, corturi pentru acordarea primului-ajutor, corturi pentru cazare temporară, precum și autospecialele de pompieri, SMURD și SABIF.

Activitatea tuturor resurselor implicate este gestionată din teren, iar datele operative sunt furnizate Centrului Municipiului București, respectiv al Judetului Ilfov, de Coordonare și Conducere a Intervenției (CMBCCI – CJCCI IF).

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentRăzboi Ucraina. A treia rundă de negocieri pentru pace, programată astăzi. Civili împușcați mortal de ruși, în timpul evacuărilor
Articolul următorMiron Mitrea, despre invazia condusă de Putin în Ucraina: ”Războiul psihologic e la fel de important ca războiul în teren”