După ce săptămâna trecută a fost avizat proiectul tehnic și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor, astăzi, mobilizarea este așa cum trebuie.

➡96 de utilaje au ajuns deja în șantier

➡7 Km din traseul Lotului III au fost decopertați de pământ vegetal

➡S-au efectuat defrișările pe zona localității Ciorogârla

➡Au început demolările construcțiilor de pe culoarul expropriat

➡A început amplasarea stației de betoane, adusă recent din Grecia

➡A început pregătirea platformelor pentru a permite forajele piloților necesari realizării intersecției dintre A0 și A1

Lotul III leagă DN6, în zona Bragadiru – Cornetu, până la A1, în zona localităților Ciorogârla – Dragomirești Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 și A1) și are o lungime de 18 km. Constructor este Asocierea Aktor – Euro Construct Trading, iar valoarea contractului este de 853,4 milioane de lei.

În decembrie 2022 se va circula pe Autostrada Bucureştiului, între DN5 şi DN 6, şi, cu o mobilizare bună a antreprenorilor, în 2023, pe toată A 0 Sud.

Din toamna anului trecut se lucrează pe toată lungimea Lotului III al A0 Sud, pentru cei  aproape 15 km de autostradă (Bragadiru, Măgurele, Jilava, Dărăşti, 1 Decembrie, Vidra şi Cornetu).

Autostrada de Centură București A0 va avea o lungime totală de 101 km și este parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcția Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța.

În maximum 2 ani (2022), se vor finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoșoaia se circulă. 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAchiziție inedită la două companii publice din Voluntari. Coliere anti-Covid, neomologate în România
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Alexandru Coita, analist politic: „Conducătorii României se dezic de țară și dau vina doar pe popor”