Înscrierile la clasa pregătitoare au început astăzi și vor ține până pe 10 mai, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial. Pentru înscriere, părinții trebuie să completeze o cerere-tip, inclusiv în varianta electronică dacă aleg această formă de inscriere.

Cererea-tip cuprinde datele personale ale părintelui, datele personale ale copilului, datele de contact și date despre școala la care părinții solicită să fie înscris copilul:

„Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar”, se arată în metodologie.

Totodată, dacă cererea de înscriere se completează online sau se transmite prin e-mail sau prin poștă, părintele va transmite unității de învățământ declarația pe propria răspundere, prevăzută în Anexa nr. 3, cu privire la veridicitatea informațiilor completate în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare pentru copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021.

O situație specială este cea a copiilor care nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie. Aceștia vor avea nevoie de o recomandare de la grădiniță:

„În situația copiilor menționați la alin. (1) care au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar. Solicitarea de eliberare a recomandării prevăzute la Anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta Metodologie poate fi depusă direct la unitatea de învățământ sau transmisă prin poștă/mijloace electronice.
La solicitarea părintelui, unitatea de învățământ cu nivel preșcolar poate transmite recomandarea și prin poștă cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice”, se arată în documentul menționat.
Articolul precedentE-Distributie, investiție de  500.000 de euro în centrale fotovoltaice cu soluții de stocare integrate
Articolul următorAmenzile aplicate pentru formularul digital de intrare în România, anulate