S-a finalizat documentația pentru întocmirea studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 9 – Sud Expres (DR9). Acest drum va lega direct localitatea Vidra de București.

Odată finalizată documentația urmează achiziția publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate, apoi achiziția pentru proiectul tehnic și execuția drumului.

Drumul Radial 9 – Sud Expres (DR9), parte din proiectul Orbital București, va avea o lungime de aproximativ 13 km și va lega direct Municipiul București de localitatea Vidra, prin Gara Progresul/Drumul Bercenarului – Bulevardul Metalurgiei, cu Drumul Național Centura București (DNCB), viitoarea Autostrada A0 și DJ 401.

Va avea patru benzi de circulație, câte două pe fiecare sens, cu o lățime a părții carosabile de 21 de metri. Este, însă, propusă și varianta cu o lățime de 25 metri, care va include și piste de biciclete și trotuare.

În total, zece drumuri radiale vor lega arterele importante din București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului – A0, intersectând 30 de localități din județul Ilfov.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentVladimir Putin a anunțat „MOBILIZARE PARȚIALĂ”. Liderul rus invocă amenințarea NUCLEARĂ
Articolul următorZi solicitantă pentru salvatorii din întreaga ţară. Peste 1.300 de misiuni în doar 24 de ore