Luni seara a început a doua acțiune terestră ăentru combaterea insectelor de discomfort din județ din cadrul campaniei ”Ilfov fără țânțari”.

Acțiunea se desfășoară în funcție de condițiile meteorologice, pînă pe 19 mai. Începând cu ora 22:00, se va efectua tratamentul terestru în interiorul localităților și se va folosi insecticidul STING, în doză de 30 ml/ha.

Fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție va fi dotată cu GPS și va putea fi monitorizată în timp real pe o hartă interactivă, ce va putea fi urmărită de fiecare cetățean în parte, conform link-ului postat pe pagina de socializare a Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, în fiecare seară, după începerea acțiunii.

Pe 16 mai, acțiunea s-a desfăşurat la Tunari, Nuci, Gruiu, Balotești, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Periș, Corbeanca și Ciolpani. Pe 17 mai, are loc la Ștefănești, Afumați, Petrăchioaia, Dascălu, Brănești, Găneasa, Pantelimon, Dobroești, Snagov, Otopeni, Moara Vlăsiei și Grădiștea, la 18 mai la Dărăști, Vidra, Copăceni, Bragadiru, Popești-Leordeni, Glina, Berceni, Cernica și Voluntrai, iar la 19 mai la Cornetu, Clinceni, Dragomirești Vale, Domnești, Măgurele, Jilava, Ciorogârla, 1 Decembrie și Chiajna.

Consiliul Judetean Ilfov prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu a aplicat și va aplica tratamente terestre pentru combaterea țânțarilor în lunile aprilie, mai, iunie, iulie și august, iar în lunile aprilie și iunie dezinsecția s-a făcut și urmează să se facă și aerian, pentru combaterea larvelor depuse deja de femelele adulte, acționându-se deasupra luciului apelor, bălților precum și în zonele mlăștinoase.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari” Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție și unitățile administrativ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora și informează cetățenii la nivel local.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCând încep să vină recenzorii la domiciliu, dacă nu te-ai autorecenzat online în cadrul Recensământului 2022
Articolul următorGarda de Mediu a dat amenzi de 300.000 de lei în două săptămâni pentru transport ilegal de deşeuri