Încă 8 persoane infectate cu noul tip de coronavirus au murit iar numărul total al celor decedaţi din cauza virusului chinezesc a ajuns sâmbătă la 141, informează sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre patru femei şi patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 82 de ani.

Deasemenea și numărul de cazuri confirmate continuă să crească de la o zi la alta. Astfel, 3.613 de persoane au fost confirmate până în prezent, în România, cu noul coronavirus.

De la ultima informare transmisă de GCS, au fost înregistrate alte 430 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Cele 141 de persoane decedate erau internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi.

Între timp continuă să vină produse sanitare iar numărul celor care intră în carantină crește și el.

„Ieri, 3 aprilie, 9 tone de materiale sanitare, constând în 200.000 de măşti FFP2, au ajuns în România din China. Aceste materiale vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în judeţe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.

    De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.479 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 53 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

    Până astăzi, 4 aprilie, ora 12.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.613 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 329 au fost declarate vindecate şi externate.” se arată în ultimul buletin de presă al GCS.

    Numărul de cazuri confirmate, pe judeţe, până astăzi, la ora 10.00, potrivit raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică:

Articolul precedent26 cetăţeni români din diaspora au murit din cauza COVID-19
Articolul următorLocuitorii din Tâncăbești vor primi măști și mănuși medicale