În urma unei percheziţii efectuate la o locaţie aflată în extravilanul satului Nuci din comuna Gruiu, zeci de animale au fost găsite în condiţii improprii.

Pe 2 februarie, poliţiştii Staţiunii Snagov s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere cu intenţie a animalelor. A doua zi, cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Ilfov, care au efectuat o percheziţie la locaţia respectivă, informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, din noiembrie 2022 şi până la data efectuării percheziţiei, femeia nu le-ar fi asigurat animalelor apă, hrană şi adăpost corespunzător sezonului rece, condiţii necesare supravieţuirii, fapt ce ar fi dus la decesul a opt cai.

La percheziţii, poliţiştii au descoperit 84 de animale, şapte cabaline fiind decedate, iar celelalte 77 de animale, respectiv 36 cabaline, doi ponei, doi măgari şi 37 de exemplare canine au fost găsite în viaţă.

Din cele 36 de cabaline, un cal a decedat în seara de 3 februarie.

„Întrucât animalele se aflau într-o stare de pericol, pentru protejarea acestora, poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor au emis ordine de plasare pentru 74 de animale, respectiv 39 de ecvine şi 35 de exemplare canine”, arată sursa citată.

La faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov, ai Consiliului Judeţean Ilfov, medici veterinari din cadrul unei fundaţii de profil şi reprezentanţii unui adăpost pentru cai.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCutremur de 5,2 grade, în România. Unde a fost epicentrul
Articolul următor14 februarie: Sfântul Valentin, Ziua Îndrăgostiților. Superstiții și legende de Valentine`s Day. Semnificațiile sărbătorii iubirii