Procurorii DIICOT au reţinut luni un cetăţean olandez şi doi români, acuzaţi de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc, după ce au introdus în ţară şi au vândut peste 14.000 de pastile de ecstasy.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei trei au introdus în ţară şi apoi au vândut un număr de 14.280 comprimate ce conţin MDMA (ecstasy) contra sumei de 25.000 euro.

De asemenea, cu privire la unul dintre inculpaţi s-a reţinut faptul că la data de 5 noiembrie 2021 a remis cu titlu gratuit unei persoane un număr de 48 comprimate ovale de culoare albastră care conţin MDMA, iar pe 12 noiembrie 2021 a vândut 1.915 comprimate ovale de culoare albastră care conţin MDMA contra sumei de 27.500 lei.

În acest caz, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, duminică, cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Arad şi Ilfov, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate un comprimat ce conţine MDMA, diverse sume de bani, 3 autoturisme cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfăşurarea activităţii infracţionale şi alte bunuri de interes operativ.

De asemenea, a fost ridicată cantitatea totală de 16.243 de comprimate ce conţin MDMA, având o valoare estimativă de piaţă de 1.300.000 lei.

Cei trei inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acţiuni Speciale Ilfov şi al jandarmilor din cadrul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Valea Jiului, între mine închise și proiecte anulate. Turismul, speranța unei comunități uitate de aleși
Articolul următorBilanț coronavirus 8 februarie: 36.269 cazuri noi și 193 decese