Doi cetateni bulgari au înşelat mai mulţi români, de la care au obţinut zeci de mii de euro prin metoda „Accidentul”.

Bulgarii au fost ajutati de un cetăţean român să intre în posesia banilor.

Romanul a fost prins in flagrant si reţinut.

„La data de 1 iunie 2023, politistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 5, au prins în flagrant, în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvâşirea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Probatoriul administrat a relevat faptul că aceştia ar fi fost ajutaţi de persoane din ţara noastră, care s-ar fi deplasat în cursul lunilor februarie, martie, septembrie şi decembrie 2022, la domiciliul persoanelor vătămate, şi ar fi ridicat, pe rând, sumele de: 22.000 de euro, 16.000 de euro, 8.000 de euro, 26.760 de lei, 5.000 de euro si 80.000 de lei, sume care ar fi fost înmânate cetăţenilor străini de către bărbatul de 55 de ani, pe teritoriul Bulgariei.

Astfel, în urma cooperarii dintre poliţiştii bucureşteni şi cei din Bulgaria, tot la data de 1 iunie 2023, doi cetăţeni bulgari au fost prinsi în flagrant, pe teritoriul Bulgariei, în timp ce ridicau un plic cu bani, din parcarea unui centru comercial, unde fusese lăsat de bărbatul de 55 de ani (10.000 de lei), bani pretinşi şi primiţi de la una dintre persoanele vătămate.

Cu privire la cei doi cetaţeni străini, documentele întocmite urmează a fi înaintate de către autoritaţile bulgare, în baza ordinului european de anchetă.

Românul se numeşte Constantin Augustin Florentin, au declarat surse judiciare. Numele celor doi cetaţeni bulgari: Bozhan Atanasov Georgiev şi Todor Dimitrov Todorov. Acestia au fost prinşi în parcarea unui centru comercial din Ruse.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCod portocaliu de viituri pe râuri din 12 judeţe, până duminică la prânz. Sunt vizate bazine hidrografice din Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET