Zonele aglomerate, centrele comerciale, pietele, târgurile, și cluburile în aer liber din Ilfov vor fi verificate de echipe formate din polițiști, jandarmi, ISU, polițiști locali, inspectori DSP, DSV, ITM, OPC și Transporturi din punct de vedere al respectării normelor legale impuse în contextul actualei situații.

Totodată, prioritățile echipelor de verificare vor viza și mijloacele de transport în comun.

Controalele au început vineri, 3 iulie, și până în dimineața zilei de 4 iulie a.c., peste 135 de forțe angrenate au verificat 99 de societăți comerciale.
Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale (39.000 lei), din care o sancțiune contravențională potrivit Legii nr. 12/1990, cu amendă în valoare de 20.000 lei, 2 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform H.G. nr. 857/2011 și alte 4 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 82/1991, cu amendă în valoare de 16.000 de lei.
În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua, cu efective mărite, în sistem integrat și în perioada următoare, și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială și prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
“Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare!
Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, se arată într-un comunicat al IJP Ilfov.

Articolul precedentȘcolile ar putea rămâne închise și la toamnă. Guvernul ia în calcul varianta cursurilor ONLINE
Articolul următorALARMANT: 391 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România