Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune, iar la data de 6 mai a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus măsura controlului judiciar.

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada 13 octombrie 2021 – 3 mai 20222, bărbatul  respectiv a indus și menținut în eroare persoana vătămată, afirmând că are posibilitatea de a  intermedia achiziționarea unui autoturism, aflat în proprietatea unei societăți comerciale din Sibiu, în numele persoanei vătămate.

În acest sens, i-a cerut, cu titlu de avans,  suma de 10.200 de euro și un autoturism, pe care persoana vătămată îl deținea.

După ce a intrat în posesia autoturismului, remis de persoana vătămată, bărbatul a procedat la înstrăinarea în fapt, a acestuia, printr-un act de închiriere simulat, către o altă persoană și nu a mai efectuat niciun demers, în vederea cumpărării autoturismului promis.

Valoarea totală a  prejudiciului declarat este de 13.934 lei și nu a fost recuperat până în prezent, anunță IPJ Ilfov.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentSubstanțe periculoase, depozitate neglijent, la Măgurele și Bragadiru
Articolul următorCât va fi prima de casare la Rabla pentru mașinile mai vechi de 15 ani în 2022