Primăria Sectorului 4 al Capitalei și Consiliul Județean Ilfov vor semna un acord de colaborare pentru prelungirea liniei de metrou peste șoseaua de centură din București.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, reprezentanții Metrorex și cei ai Ministerului Transporturilor și Intrastructuriii au verificat miercuri stadiul lucrărilor la stația de metrou Tudor Arghezi care se construiește pe Șoseaua Berceni.

Autoritățile au anunțat că doresc să prelungească linia de metrou de pe Magistrala M2, astfel încât stația de metrou Tudor Arghezi să fie doar începutul unui proiect de anvergură. Proiectul prevede construirea a încă două sau trei stații de metrou în comuna Berceni.

„Suntem în pline discuții în ceea ce privește demararea extinderii magistralei de metrou până în Berceni. Îmi doresc să devină prima comună din România care va avea metrou. La sfârșitul anului 2022, începutul anului 2023, să putem scoate la licitație această prelungire. În acest moment lucrăm în ritm alert, împreună cu Ministerul Transporturilor și cu Metrorex, pe șantierul stației de metrou Tudor Arghezi, de pe Șoseaua Berceni, iar rezultatele sunt îmbucurătoare. Constructorii sunt în avans cu lucrările, Primăria Capitalei ne-a validat procedurile de expropriere pentru parcarea aferentă stației, iar în paralel, împreună cu Apa Nova, prelungim spre comuna Berceni rețeaua de apă și canal”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCulisele statului paralel | DEZVĂLUIRI, în exclusivitate, despre cum au fost ȘANTAJAȚI antreprenori români de constructorul Metroului Drumul Taberei
Articolul următorProdus retras de Mega Image, din cauza conținutului de pesticide peste limita legală. Lista magazinelor în care a fost comercializat