Ofițerii de prevenire din cadrul D.G.A. – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București au desfășurat, în perioada 18 mai – 11 august 2022,  la nivelul județului Ilfov, acțiunea de prevenire a corupției intitulată „Caravana integrității”, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

Activitățile de prevenire au avut ca scop promovarea unui comportament integru în rândul funcționarilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și conștientizarea personalului M.A.I., dar și a cetățenilor cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție, precum și importanța semnalării acestora.

Pentru atingerea obiectivului general al acțiunii, polițiștii anticorupție din cadrul D.A.M.B.J.I. cu atribuții pe linia activităților de prevenire au organizat întâlniri la sediile tuturor posturilor de poliție aflate în organigrama I.P.J. Ilfov, cu lucrători de poliție ce încadrează aceste structuri.

De asemenea, au fost realizate întâlniri cu factori de conducere de la nivelul a 30 de UAT-uri din zona rurală a județului Ilfov, ocazie cu care a fost promovate coordonatele de contact ale D.G.A,  dezvoltarea comportamentului integru, creşterea gradului de conştientizare şi a nivelului de educaţie anticorupţie în rândul funcționarilor din cadrul UAT-urilor și cetățeni.

Tot în acest context, au fost înmânate reprezentanților U.A.T materiale informative și cu caracter preventiv conținând mesaje anticorupție, în vederea distribuirii acestora către angajați și cetățeni.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentSubunitate de pompieri la Domnești
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o cunoască