La data de 09 martie a.c., polițiștii din Ilfov au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat din comuna Afumați, cu privire la faptul că la marginea aceleași localități din Ilfov, o persoană de sex masculin, în vârstă de 41 de ani, și-a înhămat calul la căruță, a încărcat căruța cu materiale combustibile și apoi a incendiat atelajul, luând foc atât calul cât și atelajul.

La scurt timp, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Ilfov, un criminalist și un medic veterinar care au contatat faptul că animalul incediat prezenta leziuni și plăgi deschise de arsură pe o suprafață de 30-40%  din corp, aflându-se în șoc post-traumatic, ulterior fiindu-i acordate îngrijiri medicale de specialitate.

Totodată, la fața locului au găsit și un câine de talie mare, din rasa metis de ciobănesc carpatin, care se afla în stare de inamiție, fiind înfometat de către proprietar.

În urma intervenției pompierilor și asistenței medicale de specialitate a medicilor veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterninare și de Siguranță a Animalelor Ilfov ecvina incediată a fost salvată, aceasta aflându-se în prezent sub tratament de specialitate.

Astfel, au fost emise ordinele de plasare a animalelor, ocazie cu care au fost transportate în adăposturi de specialitate.

De asemenea, persoana în cauză a fost transpotată de către polițiști la un spital de boli neuropsihice din Ilfov, fiind internată în temeiul Legii 487/2002, cu afecțiuni neuropsihice.

În cauză, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  schinghiuire a animalelor și distrugere prin incediere, cauza urmând a fi prezentată  structurii de parchet competente, în vederea propunerii unei măsuri de siguranță cu caracter medical sau unei măsuri preventive.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentBilanț coronavirus 11 martie: 5.236 de cazuri noi și 96 de decese
Articolul următorPriveghi spart de oamenii legii, la Chitila