Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat, în ultimele două săptămâni, 15 amenzi în valoare de 300.000 de lei, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, la persoane care efectuau transport ilegal de deşeuri. O autoutilitară a fost confiscată.

Garda Naţională de Mediu a anunţat, într-un comunicat de presă, că a derulat acţiuni de control, cu sprijinul Poliţiei Rutiere, pentru depistarea celor care fac transport ilegal de deşeuri.

Sancţiuni pentru transport ilegal de deşeuri

”Era mai ieftin să lucreze cu acte în regulă, dar au ales să transporte deşeuri fără niciun fel de documente legale. Acum au de plătit sancţiuni contravenţionale în valoare de 300.000 de lei, iar unul dintre ei a rămas şi fără autoutilitară. Acesta este o parte din bilanţul ultimelor două săptămâni de acţiuni de control în trafic desfăşurate de Garda Naţională de Mediu, în colaborare cu Direcţia Rutieră, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru verificarea legalităţii activităţilor de transport al deşeurilor: provenite din construcţii; metalice; textile; anvelope uzate sau vehicule scoase din uz”, a transmis, luni, Garda de Mediu.

Mașina confiscată este din oraşul Bolintin, judeţul Giurgiu.

Articolul precedentÎncă o etapă a campaniei ”Ilfov fără țânțari”
Articolul următorIlfov. Percheziţii domiciliare la traficanţii de droguri. Trei bărbaţi au fost reţinuţi